私にようこそ - Välkommen till mig

Den här bloggen uppdateras aldrig. Nästan.

fredag, november 10, 2006

Shoppingkliché

Så var klassresan med bibliotekiska förtecken avklarad. En resa norrut som präglades av Den gamle och havet på ljudbok, mer än lagom förtjänstfullt inläst av Max von Sydow (han som spelar Edward i Ring of the Niebelungs, filmkonstens motsvarighet till digerdöden.

Har besökt Internationella biblioteket och blivit ganska oinspirerad, Barnboksinstitutet och blivit inspirerad men på oväntat sätt, Bernadottebiblioteket och blivit smått förälskad i monsterboksamlingen med stämningsryggar samt Kungliga Biblioteket och blivit jätteinspirerad, sedan skeptisk, sedan överväldigad och till sist jätteinspirerad igen.

Tiden mellan alla dessa upptåg spenderades företrädelsevis med Sandra och Jessica i Stockholms alla affärer, och det är här titeln kommer in. Hur kan det finns så oerhört fruktansvärt många affärer som väljer att specialisera sig på just kläder!? Hur kan alla gå med vinst, eller ens gå runt? Varför är i största allmänhet världens intressen så snedvridna och inriktade på så banala saker som att täcka kroppen med tyg som kostar så oproportionerligt mycket?

Och ja, jag vet att det tyder på en sanslös brist på kreativitet hos mig att ens börja älta det här och om ni bara ger mig sex månader så står jag förmodligen och kör stand up comedy i en källare och skämtar om könsroller medan du sitter i ett hörn och bara vill dricka din öl efter en lång arbetsdag på ditt jobb som monark över ett mindre land i centraleuropa som du tagit bara för att få mig att framstå som lite mer misslyckad, men jag är trött av en lång bilresa söderut som präglades av långtråkighet, mörker alldeles för tidigt på eftermiddagen och en avslutande kissnödighet som började göra fysiskt ont ungefär samtidigt som nyckeln vreds om i låset till lägenhetens ljuva ostädighet. Så sluta läs, eller stå ut. Stå helst ut.

Förslag på lösning till klädeshysterin är hur som haver:
En affär, titel förslagsvis ”Statens kroppsskylare” som säljer en sorts tröja, ett par byxor och kanske en kjol sådär någon gång i veckan. Samtliga plagg i stilren och slitstark juteväv. Import av textilier från utlandet kräver speciellt tillstånd, men dispens kan sökas för rött garn i December månad för att stilla behovet av tomteluvor. Alla affärer som tidigare sålt tygrelaterade föremål (utom de som från början varit klipska sig nog att specialisera sig på juteväv) får anpassa sig eller dö Darwindöden.

Affärer med roliga toalettprylar finns det dock alldeles för få av. Mer sådana och en grundlagstiftning om obligatoriskt badkar tack.


Dagens blogglåt är ”A Way of Life” av Hans Zimmer.

Dagens anime är avsnitt 21 av Akagi. Världens förmodligen bästa tecknade serie om Mahjong.

Dagens manga är volym 1 av Shojomangan Nana, mest för att uppväga det tråkmanliga i klädbutiksharrangen.

2 Comments:

Blogger myrkyr said...

Så många klädesbutiker drog vi väl inte in dig i? Snarare fler McD än klädesbutiker.

Och vet du om att den där badrumssaksaffären finns i Växjö oxå? Det var därför vi inte stannade så länge. Och u-båtsradio tycker jag passar minst lika bra i duschen och tvålpump oxå för den delen.

11/11/06 17:11  
Blogger eric said...

Det handlade inte om ert indragande av mig i affärer, utan om det fabulöst enorma antal affärer som vi passerade utan att ens fundera på indragande, just på grund av det monstruösa utbudet! Så ingen skuld på er :) Det mesta var ju kul!

12/11/06 23:19  

Skicka en kommentar

<< Home