私にようこそ - Välkommen till mig

Den här bloggen uppdateras aldrig. Nästan.

tisdag, november 14, 2006

Klagokör

Det klagas ofta på att det klagas för mycket i samhället, trots att klagan är något som för...syskonar alla inblandade i en kamp mot något i sammanhanget ofta obetydligt.

Men det finns olika klagan. Det är en sak att klaga bara för klagandets skull, en annan att klaga för att identifiera ett problem och sedan göra något åt problemet, och en helt fantastiskt annan sak att som i filmklippet nedan låta klagandet få ett egenvärde. För uppenbarligen finns det i klagandet en kreativ kraft. En kraft jag gärna skulle se manifesteras lite oftare!

Och är det några som har greppat det där med klagande, så är det de underbara finnarna!

(De har dessutom varit vänliga nog att tillägna en rad åt Sandra sisådär 5 minuter och 20 sekunder in)




Fann det här klippet genom en annan blogg, närmare bestämt en som tillhör Neil Gaiman. Han råkar dessutom vara en av mina favoritförfattare och är det någon jag skulle vilja byta fantasi med så är det nog honom.


Dagens blogglåt är: Behöver du verkligen fråga?

Dagens anime var Space Fantasia 2001 Nights. En 50 minuter lång tungt 2001-inspirerad historia om Terraforming. Man kan inte bara titta på saker från 2006.

4 Comments:

Blogger myrkyr said...

För uppenbarligen finns det i klagandet en kreativ kraft. Känns som någon form av upprättelse. Alla år av klagan har inte varit i onödan liksom.

Och som sagt - en låt, delvis tillägnad mig. *ler stort* Igenkänningsfaktorn kan inte vara större, även på fler rader i sången än just de där runt fem och tjugo. ;-)

15/11/06 00:06  
Blogger eric said...

Haha ja någon form av upprättelse är det definitivt! Väntar med spänning på din egen klagosång. Eller åtminstone en klagohaiku!

"Regnar varje dag
Mitt paraply är trasigt
Fisk på våta land"

15/11/06 00:27  
Anonymous Anonym said...

himmelsk!

15/11/06 09:50  
Blogger eric said...

Liisan: Du har ju finskheten i blodet :D Ser fram emot en livetolkning på nästa gruppmöte!

Advent: Ja! ^_^

15/11/06 12:03  

Skicka en kommentar

<< Home